Recent Forum Posts
From categories:
Fiberlan
Александър (guest) 14 May 2010 11:52
in discussion Hidden / Per page discussions » Интернет в София

Пич добре си го изпонаписал.. Сблъсках се с Fiberlan имам си рутер (някъв смешен) Edimax BR 6204 WG. Пробвах да му ъпгрейдна фърмуера и рутера умря, свети си всичко по него обаче като вкарам кабелче от рутера към компа за да настроя рутера и все едно не съм вкарал нищо, рутера не ми дава айпи адрес. Сега незнам какво да правя за да се оправи рутера. Та исках да ги прекарам файбърланците, имам 3 лаптопа вкъщи и айфон и исках да си направя уай фи мрежа и всичко пропадна заради рутера. Има ли друг вариант от някой лаптоп да пусна уай фи за да ползвам и на другите пс-та и айфона.

Fiberlan by Александър (guest), 14 May 2010 11:52

Браво, колега! Не мога да съм по-съгласен със следното:

Те живеят в догми. За тях нещата не подлежат на промяна. Дори и когато е очевидно, болезнено очевидно, за добро.

И ние сме малко като африканците ама въпреки това съм оптимист - хора учат нови езици, ходят в чужбина, гледат, слушат, четат, мислят… но още много боб има да изядем. А и като чета блога ти се изпълвам с още повече оптимизъм. :)

Браво by Alex (guest), 29 Jan 2010 15:46
доста излишество в C++ by moxata (guest), 17 Sep 2009 10:36

Да, всъщност по-елементарно парче софтуер(писан извън университета) трудно ще се намери.
Лесно, от гледна точка на имплементация, е да напишеш програма, която работи с други програми. Трудно е да направиш програма, която работи с хора.
Естествено, в ядрото има някои от най-сложните алгоритми някога използвани. Но смея да твърдя, че трудно в случая е измислянето на алгоритмите, не написването им.
Но може би знаеш Юникс философията?

"Създавай възможно най-малки и прости програми, които после да работят една с друга"

Да, Ц е за такива неща. Авторите му си го признават, и се гордеят с това. Всъщност, цялата идея на системата е такава. Май просто си търсиш кого да псуваш :)

Освен това, Unix kernel е писан на C за да е бърз. Хайде сега ми кажи едно нещо, което няма нужда да е мега-мега бързо, и е написано на това?
А ако искаш да се увериш, че C наистина става само за системен език(реално е създаден именно като такъв), опитай се да напишеш уеб сайт на Ц.

Ето малко литература:
http://www.canonical.org/~kragen/tao-of-programming.html#book3
http://www.faqs.org/docs/artu/ch01s06.html
http://steve.yegge.googlepages.com/tour-de-babel

C е подходящ за определен вид елементарни, но изискващи бързина задачи.

По глупаво нещо от това наскоро не бях чел. Да вземем за пример kernel на линукс по елементарна програма просто няма, сигурно затова са я написали на С.

Колкото и бърз да е езикът, ако алгоритъмът е некадърен, пак няма да стане.

Ето тук съм съгласен с теб. На каквото и да пишеш при положение че си си некадърен нищо полезно няма как да излезе. Това "нещо" което си написал на С++ е достайно за някой първокурсник във ФМИ, на който му е водил Димитър Добрев УП.

Re: Със сигурност е предубедено by FuckedWithAKnife (guest), 12 Jun 2009 11:01

намират се :)
ТРОООООООООЛ

и все пак by vesibvesib, 16 Mar 2009 14:55
makimaki 16 Mar 2009 14:51
in discussion Hidden / Per page discussions » Коментарите

С риск напълно да потвърдя тезата ти :) , ще кажа, че коментарите не задължително са лошо нещо и не бива с лека ръка да ги пренебрегнем. Досега не сме видели добрата им страна, защото системите за коментари в блоговете са направени по най-простия начин, който за съжаление не е прост и гениален, а прост и примитивен.

Трябва да мислим за решения как хем да има коментари, хем да филтрираме глупостите, троловете, неказването на нищо ново и т.н. Трябва, защото все пак има хора, които имат какво да кажат и ще изпуснем ценна обмяна на идеи. А е по-добре това да става публично, отколкото по ел. поща, за да могат и други (с ценни идеи) да се включат.

Моят скромен принос в търсенето на решения: http://community.wikidot.com/forum/t-84505/an-idea-for-the-blogging-platform-in-wikidot-2-0

by makimaki, 16 Mar 2009 14:51

ти болен ли си вйеееее… какво си причинил на приятната програма …

Fuck? by sovanesyansovanesyan, 18 Feb 2009 19:47
Вярно
Михаил Минков (guest) 02 Feb 2009 15:56
in discussion Hidden / Per page discussions » Програмистки митове, част втора

Толкова беше щастлив моят свят преди да ми обърнеш внимание за грозната черта :)
Вече я няма. Custom CSS файлът нараства обезпокояващо.

Регистрацията я сложих абсолютно нарочно, но след кратък размисъл (сериозно, около 3 секунди) реших, че wikidot все пак не е достатъчно популярно, за да очаквам всички да имат акаунт.

Така че, нашият приятел Анон Имен вече ще може да пише и той.
Благодаря за критиката :)

Вярно by Михаил Минков (guest), 02 Feb 2009 15:56

Ляя не можеш ли да махнеш отвратителната чертица отляво, която по принцип се слага само на blockquote…

И защо забога трябва да се регистрирам(не, че не съм) за да коментирам…. никъв блог не е това ;)

... by sovanesyansovanesyan, 02 Feb 2009 14:38

При все уговорки за научен подход, не мога да кажа, че това е изчерпателен анализ на C++. Но имам нещо предвид, не сипя обиди безцелно - спокойно.

Според мен, важна причина много хора все още да харесват C++ е, че бъркат C със C++. Не се опитвам да покажа, че C е зле. C е подходящ за определен вид елементарни, но изискващи бързина задачи.
Макар че да се страхуваш, че при всяка една операция с низове може да ти гръмне цялата програма и да почне да сипе паметта по екрана ми звучи като да караш мотор по опънато въже в цирка. С добрите и лошите импликации.

Но да, може би трябваше да започна с това:
В C++ стандарта няма клас за работа с низове… Да наистина, на кой ли някога би му потрябвало?

Мотивацията за текущата ми позиция по въпроса идва директно от Стив Йеге. Публикациите му са нечовешки дълги, но до момента нито веднъж не съм съжалявал, че съм ги чел. Но може да не ти хареса това, което пише там.

Ще се опитам да докажа в следващата статия две неща:

  • C++ не става за големи програми.
  • Почти всичко друго става.

Ех, Мишо, твърде предубедено. Само и само за да злепоставиш С/С++ "случайно" си пропуснал да напишеш, че всъщност и на С може да се напише код на 2 реда по абсолютно същия начин като на Пайтън с sprintf() (което не значи, че няма да го мачка отново 10 до 20 пъти), и на С++ не е нужно да викаш конструкторите всеки път, може да стане абсолютно същото като кода на пайтън. Освен това класът string не е от C++ а от STL, за който коментира, че е странично огледало :D
Като цяло ок - пайтън е готин език, но не видях нищо, с което да покажеш, че С е по-зле (освен, че кодът бил грозен, за който както казах желание да имаш може да стане (почти) толкова красив, колкото и този на python). Това, че е с пъти по-бърз в една от най-слабите си части е само бонус :)
Един друг недостатък, освен дългите числа, за който казах на лична, е и това, че С не е скриптов, и една МАЛКА програмка се пише значително по-бавно. Виж, при достатъчно големи програми/проекти разликата не е голяма.

Хммм by espr1tespr1t, 01 Feb 2009 10:09
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License